Новина от Фермата Ламбер

Търсенето на производство на повече мляко от по-малко крави беше стремежът зад тасманийските млекопроизводители Пол и Надин Ламберт да променят бившето си стадо от Джърси на стадо с кръстосана порода.

Процесът беше постепенен, но сега семейството дои мнозинство, изправено от Джърси породата и Пол не можеше да бъде по-щастлив с решението.

Отглеждаме кравите  Джърси в продължение на четири десетилетия, но наистина искахме да увеличим производството и да намалим нивото на отглеждане – кръстосаните породи със сигурност ни помогнаха да постигнем целта си“, каза Пол.

Стадото с кръстосване се храни с около 1,2 тона зърно на глава нагоре от 700 кг за бившето стадо от Джърси.

„Ние сме вдигнали критериите , както и по отношение на производството и като цяло, доим пет процента по-малко крави и произвеждаме 20 процента повече мляко и всяка крава произвежда над телесното си тегло в млечни твърди частици“, каза Пол.

Готово снабдяване с вода за напояване през летните месеци прави фермата идеална за пролетно отелване.

Ежегодно стопанството използва около 2000 мега, 800 от които се използват на паша, докато останалите 1200 се използват за отглеждане на царевица, картофи, макове и поддържане на около 200 глави говеждо месо и всички млади животни.

„Млечната платформа заема една трета от напояваната площ. Това е дълга тясна ферма и някои от стадата са много далеч, за да могат и кравите да ходят , каза Пол.

Кравите са AI с мнозинството, присъединено към новозеландската генетика.

Пол каза, че размножителната програма се поддържа сравнително просто, ако кравата изглежда като фланелка, тя се присъединява към фризийски и обратно.

„Този ​​процес работи добре за нас в момента. Ние използваме няколко кръстосани бика и имаме

отгледахме няколко кръстосани бика от нашите по-добри крави, но все още не сме преминали в трипосочен кръст, не съм убеден в необходимост.

Кръстовъдните крави правят лесни телета и здрави, здрави животни според Пол.

Той каза, че те също се свързват добре с говеждото място на операцията с по-бедните изпълнители на стадо, присъединили се към Мъри Грей, Херефорд или Ангъс.

Фермата Ламберт е в семейството от 1971 г., докато самият имот дое крави в продължение на 120 години.

Please Login to Comment.